کیست پستان ، کیسه های پر شده با مایع در داخل سینه هستند. آن ها معمولا غیر سرطانی ( خوش خیم ) می باشند. گاهی یک یا چند کیست در پستان های شما نمایان می شود. عمدتا کیست های پستان به درمان نیاز ندارند ، مگر در مواردی که کیست بزرگ بوده و برای فرد آزار دهنده باشد. اگرچه کیست های سینه می تواند در زنان در هر سنی پدیدار شود ، اما طبق آمار به دست آمده باید اشاره داشت که این کیست ها اغلب در زنان قبل از یائسگی ؛ یعنی معمولا زیر 50 سال ، بیشتر مشاهده می شوند. البته لازم به ذکر است که ابتلا به کیست های سینه ، در زنانی که تحت هورمون درمانی قرار گرفته اند ؛ بعد از دوره یائسگی اتفاق می افتد. دکتر کامران دولتشاهی ، بهترین جراح سینه در اصفهان ، اطلاعات کاملی را پیرامون این موضع در اختیارتان قرار داه است.

کیست پستان

کیست پستان چیست؟

یکی از شرایط غیر سرطانی است که برای سینه بانوان به وجود می آید. به یاد داشته باشید که کیست ها ممکن است که در یک سینه و یا هر دو به وجود بیاید. تا به حال دلیلی برای رویش این موارد در پستان زنان پیدا نشده است و عموما بر این باورند که به طور طبیعی رشد خواهند کرد. بافت سینه به نحوی است که در تمامی سنین در حال تغییر و رشد می باشد. به ویژه با تغییر میزان هورمون های زنان دچار تغییر می گردد.

به طور معمول کیست پستان در میان خانم های یائسه احتمال پیدایش بیشتری دارد. اما این بدان معنا نمی باشد که در دیگر بانوان این بیماری به وجود نخواهد آمد. بلکه تنها در این گروه میزان ریسک ابتلا را افزایش می دهد. حتی در خانم هایی که بعد از یائسگی بایستی هورمون درمانی داشته باشند ممکن است که درون سینه خود شاهد تغییراتی شوند که بهتر است سریع به بهترین جراح سینه در اصفهان مراجعه کنند.

علائم کیست پستان

کیست های پستان ، در یک یا هر دو پستان یافت می شوند. علائم و نشانه های کیست شامل موارد زیر می باشد :

  • وجود یک برآمدگی بیضی شکل یا گرد و صاف که به راحتی قابل حرکت دادن است و در عمده موارد البته نه همیشه ، خوش خیم است ؛ بیانگر وجود کیست پستان است.
  • تخلیه از نوک پستان که به صورت مایعی شفاف ، زرد یا قهوه ای تیره است ؛ از دیگر علائم کیست پستان به شمار می رود.
  • احساس درد یا حساس شدن در ناحیه برآمدگی در پستان ، نیز از جمله علائم کیست پستان محسوب می شود.
  • یکی دیگر از علائم وجود کیست پستان ، افزایش اندازه برآمدگی پستان درست قبل از دوره قاعدگی می باشد.
  • کاهش اندازه برآمدگی و برطرف شدن دیگر علائم بعد از قاعدگی ، نیز می تواند بر وجود کیست پستان دلالت داشته باشد.

در این جا باید خاطر نشان شد که داشتن کیست پستان ، خطر سرطان پستان را افزایش نمی دهد. اما توجه داشته باشید که داشتن کیست پستان ؛ یافتن برآمدگی های جدید در پستان و دیگر تغییراتی که باید توسط پزشک متخصص بیماری های پستان ، مورد ارزیابی قرار گیرند را دشوارتر می کند.

چگونه می توان علائم تغییرات سینه فیبروکیستیک را کاهش داد ؟

متاسفانه هنوز پاسخ مشخص و دقیقی در این خصوص به دست نیامده است ، ولی پیشنهاد می شود که :

  • مصرف نمک را کاهش دهید.
  • در صورت نیاز از ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
  • یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنید.
  • به اندازه کافی استراحت نمایید.
  • حتما ورزش کنید.

پیشگیری از کیست پستان

  • لازم است از سوتین های مناسب استفاده نمایید.
  • داشتن ورزش و پیاده روی به صورت روزانه
  • داشتن رژیم غذایی مفید و سالم می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری نماید و یا موجب بهبودی روند تسریع درمان و کاهش درد های ناشی از بیماری شود.

انواع کیست پستان

در واقع پزشکان کیست های سینه را به دو دسته تقسیم می کنند که شامل :

کیست ساده : این نوع کیست اغلب بدون خطر بوده و دارای دیواره ای نازک و قابل انعطاف می باشد که درون این کیست ها پر از مایع می باشد.

کیست کمپلکس : این نوع از کیست ها قابل لمس بوده و اغلب منسجم و خالی از مایع می باشند. دیواره این کیست ها ضخیم بوده و مرز مشخصی ندارند به همین دلیل نیاز به آزمایش و بررسی برای تشخیص دقیق دارند.

توضیحات دکتر دولتشاهی در رابطه انواع کیست پستان

انواع کیست سینه از نظر اندازه

همانطور که بیان شد کیست ها انواع مختلفی دارند . کیست ها را از نظر اندازه نیز تقسیم بندی می کنند. کیست پستان از نظر اندازه به دو دسته میکرو کیست ها و ماکرو کیست ها تقسیم می شود. ممکن است افراد یک یا چند کیست در پستان داشته باشند. کیست ها به شکل توده های گرد و یا بیضی شکل و با لبه های متمایز دیده می شوند. کیست ها اغلب به صورت بادکنک های پر آب درون بافت سینه احساس می شوند. کیست های پستان اغلب در سنین 35 تا 50 سالگی و قبل از یائسگی شایع می باشد. اما باز هم ممکن است در هر سنی در بانوان دیده شود. در بیشتر مواقع این کیست ها جای نگرانی ندارد و بعد از دوران یائسگی ناپدید می شوند.

میکروکیست ها ( Microcysts ) : این کیست ها کوچک بوده و قابل لمس نیستند ، اما ممکن است در انجام آزمایش های تصویری مانند سونوگرافی یا ماموگرافی قابل مشاهده باشند.

ماکروکیست ها ( Macrocysts ) : این نوع از کیست ها به قدری بزرگ هستند که به راحتی قابل لمس بوده و احساس می شوند. معمولا در حدود 2.5 الی 5 سانتی متر می توانند رشد کنند. این نوع از کیست ها معمولا به دلیل بزرگ بودن به بافت های پستان فشار می آورند و موجب ایجاد درد و ناراحتی در افراد می شوند.

هنوز هیج دلیل قطعی برای کیست سینه ها شناخته نشده است اما برخی بررسی ها و شواهد نشان می دهد که وجود استروژن اضافی در بدن می تواند بافت های سینه را تحریک کرده و موجب بروز کیست در سینه ها شود.

چه عواملی موجب بروز کیست سینه می شود ؟

در آناتومی ساختاری پستان عمدتا از غدد ، چربی و بافت های همبند تشکیل شده است . افزایش سایز غدد و بافت ها همبند می تواند موجب انسداد مجاری شیر شوند . در پی این اتفاق ممکن است که مجرای شیر بزرگ شده و تمام حجم آن با مایع پر شده باشد و به دنبال آن کیست پستان به وجود بیایند. میکروکیست را به کیست های اطلاق می کنند که ریز بوده و قابل تشخیص نخواهند بود و در مقابل ماکروکیست را به گروهی می گویند که کیست ها بزرگتر شده و قابل لمس هستند . در واقع علت تشکیل و به وجود آمدن دقیق این کیست ها در پستان مشخص نشده است ؛ اما مواردی مانند هورمون ، علل روانی و محیطی یا حتی تغذیه از مواردی باشد که باعث به پدیدار شدن این موارد بشوند. در ادامه برخی از مهمترین دلایل را با یکدیگر بر می شماریم :

تغییرات هورمونی : هورمون‌ هایی مانند استروژن و پروژسترون در دوره ‌هایی از زندگی مثل دوران قاعدگی ، بارداری ، و دوران پس از یائسگی تغییراتی در بافت پستان ایجاد می‌ کنند . این تغییرات می‌ توانند به افزایش تولید مواد درون پستانی مانند مواد چربی ( لیپیدها ) و پروتئین ‌ها منجر شود که ممکن است در ساختار کیست‌ ها نقش داشته باشند.

تحریک‌ های خارجی : ضربه ‌ها ، فشارهای مکرر ، یا تحریک ‌های شیمیایی می ‌توانند به غدد پستان آسیب برسانند و پستان ها را برای ایجاد کیست تحریک کنند . به عنوان مثال ، آسیب دیدن یکی از غدد پستان ممکن است باعث ایجاد التهاب در آن ناحیه شده که به ایجاد کیست منجر شود.

عوامل ژنتیکی : مطالعات نشان داده‌ اند که فردی که در تاریخچه خانوادگی خود سابقه ابتلا به این بیماری را داشته است، احتمال ایجاد کیست پستان در او بیشتر می شود . این نشان می ‌دهد که عوامل ژنتیکی می‌ توانند نقش مهمی در بروز این موضوع داشته باشند.

تغییرات سلولی و بافتی : تغییرات در سلول‌ ها و بافت ‌های پستان نیز می‌ تواند باعث ایجاد کیست ‌در سینه ها شود . به عنوان مثال ، تغییرات سلولی که باعث افزایش تولید و ترشحات غیرطبیعی غدد پستان می‌ شوند ، می ‌توانند به ایجاد کیست‌ ها منجر شوند.

با درک دقیق تر از عوامل موثر در ایجاد کیست ‌های پستان ، می‌ توانیم رویکرد بهتری برای پیشگیری و مدیریت این مشکلات را اتخاذ کنیم ؛ علاوه بر این اینکار باعث می شود که کیست ها به توده های سرطانی تبدیل نشوند و نحوه درمان آن ها نیز از نوع پیشرفته این بیماری آسان تر شود ؛ بنابراین در کسب اطلاعات در این زمینه کوشا بوده تا بتوانید در تشخیص و درمان به موقع این بیماری موثر واقع شوید.

درمان کیست پستان

برای کیست های ساده پستان – آنهایی که پر از مایع هستند و هیچ علامتی ایجاد نمی کنند – که در سونوگرافی پستان یا پس از آسپیراسیون با سوزن ظریف تایید می شوند ، هیچ درمانی لازم نیست. بسیاری از کیست ها بدون درمان ناپدید می شوند. اگر کیست باقی ماند و فرد در بدن خود احساس سفت شدن داشت یا متوجه تغییرات پوستی روی پوست روی کیست شد ، حتما باید با پزشک مشورت و پیگیری کرد.

آسپیراسیون با سوزن ظریف

در صورتی که بتوان در طول عمل تمام مایع را از کیست خارج کرد و سپس توده سینه ناپدید شد و علائم برطرف شد، ممکن است از آسپیراسیون با سوزن ظریف برای تشخیص و درمان کیست پستان استفاده شود .

با این حال، برای برخی از کیست‌های سینه ، ممکن است نیاز به تخلیه بیش از یک بار مایعات داشته باشید که این موضوع بین کیست های عود کننده یا جدید شایع هستند. اگر کیست سینه طی دو تا سه سیکل قاعدگی ادامه پیدا کرده و بزرگتر شوند ، این کیست ها برای ارزیابی بیشتر باید توسط پزشک بررسی شوند.

درمان های خانگی

  • برای به حداقل رساندن ناراحتی مرتبط با کیست سینه ، ممکن است اقدامات زیر را انجام دهید:
  • یک سوتین حمایتی بپوشید. حمایت از سینه‌ها با سینه‌بند مناسب می‌تواند به تسکین برخی از ناراحتی‌ها کمک کند.
  • از کمپرس استفاده کنید (یک کمپرس گرم یا یک کیسه یخ می تواند به تسکین درد کمک کند.)
  • از کافئین بپرهیزید. مطالعات ارتباطی بین کافئین و کیست سینه نشان نداده اند. با این حال ، برخی از زنان پس از حذف کافئین از رژیم غذایی خود علائم را تسکین می دهند. کاهش یا حذف کافئین – در نوشیدنی ها و همچنین در غذاهایی مانند شکلات – را در نظر بگیرید تا ببینید آیا علائم شما بهبود می یابد یا خیر.
  • در صورت توصیه پزشک ، داروهای مسکن بدون نسخه را امتحان کنید. برخی از انواع درد سینه ممکن است با استفاده از استامینوفن (تیلنول ، سایرین) یا داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی ، مانند ایبوپروفن (ادویل ، موترین IB ، دیگران) یا ناپروکسن سدیم (الو ، سایرین) کاهش یابد.

برخی دیگر از روش های درمان کیست پستان شامل :

اگر بتوان تمام مایع موجود در کیست را در طول روند درمان ، از داخل کیست خارج کرد ؛ خواهیم دید که پس از آن ، برآمدگی به وجود آمده در پستان به طور کامل ناپدید شده و علائم ناشی از کیست بهبود می یابند. با این وجود در برخی کیست های پستان ، باید مایع را بیش از یکبار تخلیه کرد ؛ چرا که تشکیل کیست های جدید یا بازگشت آن ها به طور متداول اتفاق می افتد. لذا چنانچه یک کیست در طول دو تا سه چرخه قاعدگی ، ماندگار بوده و رشد کرده و بزرگتر شود ، بسته به نظر پزشک معالج و برای ارزیابی بیشتر باید تحت یکی از روش های درمانی زیر قرار گیرید.

هورمون درمانی

ولی به دلیل اهمیت عوارض جانبی احتمالی ، قرص های ضد بارداری و دیگر روش های هورمون درمانی ؛ از قبیل تاموکسیفن ، تنها برای زنان دارای علائم شدید توصیه می شود.

جراحی برداشت کیست پستان

جراحی برای برداشتن کیست های پستان ، تنها در صورت وجود پیامدهای غیرعادی ؛ الزامی می باشد . جراحی تنها در صورتی توصیه می شود که یک کیست پستان ، در ماه های متوالی ، برگشت داشته و باعث آزردگی فرد شود یا کيست سینه ، حاوی مایع توأم با خون بوده و علائم نگران کننده ای را نشان دهد.

 

کیست پستان

 

بررسی رژیم غذایی مناسب در درمان کیست پستان

داشتن رژیم غذایی سالم و توجه به مواد خوراکی که روزانه مصرف می کنید ، شما را از ابتلا به انواع بیماری ها در امان نگه دارد . این موضوع کاملا به اثبات رسیده است به گونه ای که بر اساس تحقیقات انجام شده ، اتخاذ رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و درمان کیست های پستان موثر هستند . برخی از این مواد خوراکی شامل :

سبزی چلیپایی : از مهم ترین خواص مصرف این نوع سبزی ها می توانیم به وجود سولفور در آن ها اشاره کنیم ؛ زیرا این ماده معجزه گر می تواند سایر سموم موجود در بدن را خنثی کرده و از وجود کیست پستان جلوگیری کند .

ویتامین A : ویتامین A نیز از دیگر راهکارهای پیشگیری از کیست پستان است که در مواد خوراکی شامل زردآلو ، طالبی و فلفل قرمز یافت می شود .

ویتامین E : ویتامین E در جوانی پوست و کاهش التهاب حرفی برای گفتن دارد و می تواند از احتمال وقوع هر نوع کیست در سینه ها جلوگیری کند . این ویتامین در اسفناج ، تخمه ، مغز میوه ماهی و غیره بسیار زیاد است.

کاهش نمک در مواد غذایی : تحقیقات نشان داده است که میزان مصرف نمک در طول روز ، باید کمتر از هزار پانصد میلی گرم باشد از همین رو در هنگام خرید مواد غذایی به موضوع توجه کرده و به گزینش مواد خوراکی کم نمک روی آورید . اینکار باعث می شود که میزان احتباس آب در بدن شما کاهش یافته و پستان ها مستعد ایجاد کیست شوند .

مصرف مایعات کافی : در نظر داشته باشید که تنها نوشیدنی معجزه گر در درمان کیست سینه ، آب است پس بهتر است که رفته رفته مصرف قهوه و نوشابه گازدار را حذف کرده و آب میوه و سبزی را که منبع کافی از فیبر و آنتی اکسیدان هستند ، جایگزین آن ها سازید .

تاثیر ورزش در کاهش خطر ابتلا به کیست پستان

ورزش منظم و فعالیت بدنی می‌ تواند به چندین شکل در پیشگیری از کیست پستان مؤثر باشد :

کنترل وزن : وزن اضافی یکی از عواملی است که ممکن است ریسک بروز کیست پستان را افزایش دهد . ورزش و فعالیت بدنی منظم می ‌توانند به حفظ وزن و کاهش وزن اضافی کمک کند . در نتیجه احتمال بروز تغییرات غیر طبیعی در بافت پستان و اختلال در عملکرد هورمون ‌ها کاهش می‌ یابد .

کاهش استرس : استرس و اضطراب نیز به عنوان عاملی که ریسک بروز کیست پستان را افزایش می دهند ، شناخته شده ‌اند . ورزش می ‌تواند به عنوان یک راه موثر برای کم کردن استرس و اضطراب عمل کند . فعالیت بدنی منظم باعث ترشح هورمون‌ های خوشحالی (اندورفین) می ‌شود که به تسکین استرس و احساس رضایت و آرامش بیشتر کمک می کند.

بهبود عملکرد سیستم ایمنی : ورزش منظم به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند . سیستم ایمنی قوی‌ تر می ‌تواند به رفع التهاب ‌های مزمن و پیشگیری از عفونت ‌ها کمک کند و احتمال ایجاد بیماری را به حداقل برساند .

حال شما می توانید برای کاهش ریسک بروز کیست پستان و ارتقاء سلامتی پستان‌ ها ، به انجام ورزش ‌هایی که شامل حرکات کاردیو و تقویت عضلات پستان هستند ، روی بیاورید که شامل :

پیاده روی یا دویدن : فعالیت‌ هایی مانند پیاده روی یا دویدن که شامل حرکات کاردیویی هستند ، می ‌توانند به کاهش استرس ، بهبود سلامت قلب و عروق ، و کنترل وزن کمک کنند.

یوگا : تمرینات یوگا شامل حرکات انعطاف ‌پذیری ، تمرکز و تنفس عمیق هستند که می ‌توانند به کاهش استرس و اضطراب و تعادل هورمون‌ های بدن کمک کنند . برخی حرکات یوگا به طور خاص برای تقویت عضلات پشت و پستان مناسب هستند.

شنا : شنا یک ورزش کامل برای تقویت عضلات بدن است این ورزش می ‌تواند به بهبود قدرت و استقامت عضلات پستان کمک کند .

مهم است که قبل از شروع هر برنامه ورزشی جدید، با پزشک یا مربی ورزشی خود مشورت کنید، به ویژه اگر شما یا کسی که مراقبت می‌کنید دارای مشکلات سلامتی خاصی هستید . همچنین ، حواستان به نحوه انجام صحیح ورزش‌ها باشد تا هیچ آسیبی به پستان‌ها نرسد.

آیا کیست های سینه باید برداشته شوند ؟

کیست سینه ؛ را می توان با استفاده از سونوگرافی ، ماموگرام یا نمونه برداری از کیست با سوزن ؛ مورد بررسی و کنترل قرار داد. برای کیست های ساده ( یعنی کیست هایی که با مایع پر شده و هیچ گونه علائمی را به همراه ندارند ) که در سونوگرافی سینه و بعد از مکش با سوزن ریز ، بی خطر بودن آن ها تائید شده است ؛ هیچ درمانی مورد نیاز نمی باشد. کیست های بدون درد و خوش خیم ، اغلب به صورت خودبه خود و به مرور زمان و بدون نیاز به درمان از بین می روند. اگر برآمدگی ها در طول زمان ، تداوم داشته یا باعث بروز درد شده و احساس های مختلفی را در فرد ایجاد کنند ؛ باید توسط پزشک معاینه شده و در صورت صلاحدید ایشان و برای توقف یا کاهش درد غالبا بهتر است که برداشته شوند.

سوالاتی که باید از پزشک خود در رابطه با این بیماری بپرسید

در صورتی که شما به این بیماری مبتلا هستید و تشخیص صد درصد آن داده شده است نیاز است تا یکسری سوالات را از پزشک خود بپرسید. در ادامه برخی از این سوالات که مهم هستند برای شما لیست شده اند :

  1. چه نوع کیست پستان در بدن شما وجود دارد ؟
  2. چه روش درمانی برای از بین بردن آن مناسب می باشد تخلیه ، خارج کردن و غیره ؟
  3. آیا نیاز به تهیه کردن تصاویر سونوگرافی و ماموگرافی بیشتر دارید ؟
  4. آیا می توانید هورمون درمانی را ادامه دهید ؟

سولات پر تکرار در رابطه با کیست پستان

  • چه زمان باید توسط پزشک معاینه شویم ؟

بافت نرمال پستان ، اغلب گره گره و برآمده است. ولی اگر شما متوجه برآمدگی جدیدی شدید که ثابت بوده و از بین نمی رود ، یا بعد از یک یا دو چرخه قاعدگی بزرگتر و مقاوم تر می شود ، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر متوجه تغییرات جدید پوستی در یک یا هر دو پستان خود شدید نیز باید سریعا به پزشک جراح سینه مراجعه نمایید.

  • آیا کیست پستان نگران کننده است ؟

هرچند برآمدگی ها در پستان ، احتمالا نشانه وجود کیست هستند ؛ اما چندان جدی نمی باشند. ولی با این وجود توصیه می شود که به محض پیدایش هر گونه برآمدگی در سینه هایتان ؛ فورا به منظور کنترل مشکلات پایه ، به پزشک متخصص بیماری های پستان مراجعه کنید. وقتی وجود کیست تائید شد ، اقدام دیگری مورد نیاز نخواهد بود ؛ البته کنترل دقیق سینه ها جهت احراز وجود برآمدگی های دیگر ، غیر از موارد موجود که قبلا وجود آن ها تشخیص داده شده است ؛ الزامی می باشد.

  • یک کیست چگونه از سینه برداشته می شود ؟

اگر پزشک در زمان تشخیص ، تمام مایع داخل کیست را بیرون بکشد ، برآمدگی پستان شما محو می شود و علائم آن فروکش می کند. در برخی کیست ها ، روند مکش مایع باید بیش از یک بار انجام شود. توجه داشته باشید که تشکیل کیست های جدید یا عود کیست های قدیمی ، رایج می باشد.

  • آیا کیست های پستان باید نمونه برداری شوند ؟

پزشک متخصص ، معمولا از سونوگرافی برای آزمایش کردن کیست یا تومور واقع در ناحیه عمیق در بدن استفاده می کند. تصویر برداری سونوگرافی نشان می دهد که آیا برآمدگی ؛ توخالی ، پر شده با مایع یا تجمعی از سلول ها می باشد. در برخی موارد ، پزشک درخواست نمونه برداری می دهد که در طی آن بخشی از برآمدگی یا سلول هایی از آن ، جهت انجام بررسی های آزمایشگاهی برداشته می شود.

  • یک کیست چگونه از یک تومور قابل تشخیص است ؟

تومورها و کیست ها ؛ دو ماهیت کاملا متفاوت هستند. یک کیست ، کیسه ای می باشد که با هوا ، مایع یا مواد دیگر پر شده است. کیست ؛ می تواند در بخشی از بدن از قبیل استخوان ها ، اندام ها و حتی بافت های نرم شکل بگیرد. اما تومور ، یک توده ناهنجار از بافت یا تورم می باشد. تومور نیز مانند کیست ، می تواند در هر بخشی از بدن تشکیل شود.

  • چه کسانی دچار کیست پستان می شوند ؟

کیست های پستان ، تقریبا در نیمی از زنان به وجود می آیند. این کیست ها می توانند در هر سنی تشکیل شوند ، ولی احتمال به وجود آمدن آن ها در زنانی که در حال سپری کردن دهه سوم و چهارم زندگی خود هستند بیشتر است. لازم به ذکر است که تشکیل کیست سینه در دوره پس از یائسگی کمتر است. البته باید اشاره داشت در زنانی که پس از دوره یائسگی ؛ تحت هورمون درمانی قرار می گیرند ، احتمال تشکیل کیست های پستان افزایش می یابد. ناگفته نماند در برخی موارد ، مردان نیز گرفتار سرطان پستان یا مشکلات دیگر مربوط به این اندام می شوند ؛ ولی احتمال تشکیل کیست پستان در آن ها بسیار ضعیف بوده و در موارد بسیار نادر رخ می دهد.

  • علل تشکیل کیست پستان چیست ؟

زنان باید به خاطر داشته باشند که کیست های پستان ، سرطانی نبوده و نمی توانند سرطانی شوند. علت تشکیل کیست های سینه ، نامعلوم است. به طور کلی توصیه می شود که چنانچه وارد دوره یائسگی شده اید ، به محض مشاهده برآمدگی در سینه های خود نگران نشوید. زیرا کیست ها ، یک مشکل پزشکی جدی محسوب نشده و نمی توانند به عنوان خطر سلامت جدی به شمار آیند.

  • در صورت درمان نشدن کیست پستان چه رخ می دهد ؟

به طور کلی امکان دارد که کیست سینه نیاز به درمان نداشته باشد و در برخی مواقع دکتر با بررسی وضعیت شما تشخیص می دهد که نیاز به جراحی ندارید و کیست بدون نیاز به هیچ اقدامی خود بعد از مدتی از بین می رود. البته این موضوع در صورتی است که کیست شما درد و ناراحتی را برای شما به همراه نداشته باشد و یک حالت پایدار را بدون ایجاد مشکل حفظ نماید. حال در مواردی که مشکلاتی وجود دارد و کیست پستان درد را به همراه دارد و همواره در حال رشد می باشد باید اقدامی برای درمان آن انجام شود. در این صورت یکی از بهترین و کم خطر ترین روش ها برای این کار تخلیه کیست می باشد.

  • از بین رفتن کیست پستان بدون درمان امکان پذیر است ؟

به طور کلی در تعداد زیادی از بیماران این کیست ها بعد از مدتی خود به خود از بین میروند. البته توجه داشته باشید که در صورت مشکوک بودن به هر چیز به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص داده شود ؛ زیرا امکان دارد نیاز به درمان داشته باشید. در ادامه نیز در دوره زمانی که منتظر از بین رفتن آن هستید باید به طور مرتب با پزشک در ارتباط باشید و در صورت رخ دادن هر مورد مشکوک در سینه ها به پزشک گزارش دهید تا شرایط شما را تحت نظر داشته باشد.