آیا می دانستید سیستم ایمنی می تواند بر نتیجه جراحی سینه تاثیر بگذارد ؟ جراحی سینه یک پروسه حساس است و بیمار بعد از عمل پستان نیاز به ترمیمی بزرگ دارد. زمانی که سیستم ایمنی بدن در سطح مطلوبی قرار داشته باشد ، می تواند کمک شایانی در جهت رسیدن به بهبودی کامل انجام دهد. عواملی در تقویت قدرت ایمنی افراد دخیل هستند ، که جراح سینه اصفهان به این موارد خواهد پرداخت. اگر دوست دارید که در رابطه با این مسئله به اطلاعات مفیدی دست پیدا کنید تا انتهای مطالب ما را همراهی کنید.
سیستم ایمنی چیست ؟
مجموعهای پیچیده از سلولها، بافتها و اندامهایی هستند که با هم کار میکنند تا بدن را در برابر عوامل بیماریزا مانند باکتریها، ویروسها، قارچها و سلولهای سرطانی محافظت کنند. این سیستم مانند یک ارتش عمل میکند که به طور مداوم بدن را پایش میکند و در صورت تشخیص هرگونه تهدید، به آن حمله میکند.
سیستم ایمنی عوامل بیماری زا را شناسایی و بین سلول های بدن و عواملی خارجی مضر تمایز قائل می شود و سلول هایی را که در ایجاد بیماری های مختلف نقش دارند از بین می برد. پس از شناسی سلول مضر ، داده های سلولی را در خود نگهداری می کند تا در صورت مواجه شدن مجدد با آن سریع تر واکنش نشان دهد.
به طور کلی سیستم ایمنی از گزینه هایی تشکیل شده است که توضیح مختصری را در رابطه با اجزای آن ارائه می دهیم :
- گلبول سفید ( نقشی اساسی در مبارزه با عفونت )
- غدد لنفاوی ( بررسی ماده لنفاوی و از بین بردن عوامل بیماری بیماری زا)
- طحال ( وظیفه فیلتر کردن خون و از بین بردن سلول های پیر )
- تیموس ( غده ای برای تولید سلول های ایمنی است)
تاثیر بیماری های سیستم ایمنی در جراحی سینه
- لوپوس : این بیماری ، سیستم ایمنی به بافتهای سالم بدن حمله میکند. این امر میتواند روند بهبودی زخمها را کند کرده و خطر عفونت را بعد از جراحی سینه افزایش دهد.
- آرتریت روماتوئید : التهابات مزمن که در اثر آرتریت ایجاد می شوند ، سیستم ایمنی را بعد از عمل پستان ضعیف کرده و مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهند.
- کرون: ملتهب شدن روده سیستم ایمنی را ضعیف و باعث کاهش میل به غذا ، سوء تغذیه و کاهش مقاومت بدن بعد از جراحی سرطان سینه در برابر عفونت می شود.
- سندروم شوگرن : این سندروم موجب خشکی غشای مخاطی شده و ایمنی بدن را مختل می کند.
- HIV: این ویروس پس از ورود به بدن شروع به تخریب سلول های مفیدی می کند که تاثیر به سزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.
- هپاتیت نوع B وC : عفونت های کبدی سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و روند بهبود جراحی سینه را کند می کند.
- عفونت دستگاه تنفسی : آسم و برونشیت سبب می شود تا سیستم ایمنی بدن تحت فشار قرار گیرد. این امر سبب می شود تا سیستم ایمنی بعد از جراحی سینه تضعیف شود.
چه عواملی بر سیستم ایمنی بعد از جراحی سینه تاثیر گذار است ؟
داشتن یک سیستم ایمنی قوی برای حفظ سلامت و مبارزه با بیماریها ضروری است. با رعایت یک سبک زندگی سالم، میتوانید سیستم ایمنی را تقویت کرده و از بدن خود در برابر بیماریهای ناشی از سیستم ایمنی ضعیف محافظت کنید.
- تغذیه : مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین ، آنتی اکسیدان و مواد معدنی برای نگه داشتن سیستم ایمنی بدن در سطح مطلوب ضروری است.
- استراحت: خواب و استراحت به اندازه به سیستم ایمنی اجازه می دهد تا در ترمیم بافت سینه مشارکت بیشتری داشته باشد. سعی کنید هر شب 7 تا 8 ساعت بخوابید.
- ورزش : فعالیت های منظم سیستم ایمنی را تقویت می کند تا در زمان پیدایش سلول های سرطانی عملکرد بهتری داشته باشد. ورزشهای هوازی مانند پیادهروی، دویدن و شنا برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید هستند.
- استرس : یکی از عواملی که در تخریب سلول های محافظ بدن نقش دارد ، تحمل استرس مداوم است. برای مدیریت استرس میتوانید از تکنیکهای آرامسازی مانند مدیتیشن، یوگا، تنفس عمیق و گذراندن وقت در طبیعت استفاده کنید.
- افزایش سن : بالا رفتن سن عملکرد سیستم ایمنی را کاهش می دهد و نیازمند رعایت یک سری نکات برای تقویت این بخش حیاتی بدن است.
- دارو ها : کورتیکواستروئیدها سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند. بیمارانی که از این دارو استفاده می کنند بهتر است از خود در برابر بیماری ها خود ایمنی محافظت کنند.
ضعف سیستم ایمنی بعد از جراحی سینه تاثیر گذار است ؟
سلول های محافظ بدن وقتی ضعیف باشند توانایی مقابله کردن با باکتری و عفونت را ندارند. این اتفاق باعث می شود تا سیستم ایمنی نتواند بعد از جراحی سینه از بروز عفونت پیشگیری کند. از طرفی سیستم ایمنی نقش مهمی در ترمیم بافت سینه بعد از عمل دارد ، با کند پیش رفتن روند بهبود احتمال باز شدن زخم یا گسترش پیدا کردن آن وجود دارد.
سیستم ایمنی در انعقاد خون بسیار کمک کننده است. در صورتی که ایمنی بدن بیمار ضعیف باشد ، خطر خونریزی افزایش پیدا می کند. همچنین در این مدت داروهای بیهوشی می توانند به راحتی سلول های ایمنی بدن را در این شرایط مختل کنند.
پس بسیار مهم است ؛ قبل از انجام فرایند جراحی سینه از وضعیت ایمنی بدن خود مطلع شوید. اگر سیستم ایمنی ضعیف یا بیماری خودایمنی دارید باید حتما قبل از جراحی سینه با پزشک این موضوع را مطرح کنید.
راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی قبل از جراحی سینه
تقویت سیستم ایمنی قبل از جراحی سینه، میتواند به بهبود روند بهبودی و کاهش خطر بروز عوارض کمک شایانی کند. همه مواردی که در بخش عوامل تاثیرگذار بر سیستم ایمنی گفته شد ، باید به درستی رعایت شوند تا نتایج مثبتی از جراحی سینه حاصل شود. همچنین پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی از آسیب دیدگی سلول های محافظ جلوگیری می کند.